Motoja, apo Slogani i sotëm ishte ” Shqiponjat nuk i ndal asgje” ,  kjo per faktin qe edhe pse  sot ne  shumicen e vendeve te Zvicres kishte mot me shi, shqiponjat nuk u ndalen por me mtoçikleta vizituan grupin e Lausanne dhe moren pjes ne takimin permbylles te vitit 2022.

Disa dite para takimit kishte zera se mbase ky takim duhej te anulohej, per shkak te motit te papershtatshem per ngasje te motoçikletes. Mirepo ishte insistimi i kryetarit te klubit dhe ne mbeshtetje te kryesise qe pavaresisht motit te keq, takimi duhet te mbahej, me apo pa motoçikleta, anëtarët duhet të takohen të paktën edhe një her para nderrimit te motmoteve.

Keshtu edhe ndodhi, ne mengjesin e 25 Shtatorit, anetaret nga pjesa e Zvicres Gjermane u takuan ne Grauholz, prej nga do te niseshim per Lausanne. Keshtu duke pas parasysh motin e keq nje pjes nga ne vendosem te shkonim me vetura, ashtu edhe ndodhi. Mirepo ne kohen e takimit na u bashkangjiten anetaret, e Basel, Zürich, Aargau, Luzern nje pjese e madhe e te cileve ishte me mtotoçikleta, keta perkunder motit me shi kishin vendosur te vinin ne Lausanne siq kishim bera me par te gjitha takime me mtotoçikleta. Ne qe ishim me vetura, percollem panderpre gjat githe kohes me frigen se mos po ju ndodhe diq jo e mire. Ata i bene balle motit me shi dhe mberrin ne takim.

Grupi nga Lausanne falenderoi perzermersisht te gjith te pranishmit, posaqerisht anetaret qe kishin marre mundin dhe ne ket mot te keq kishin ardh me motoçikleta ne takim.

Grupi nga Lausanne, kishte organizuar takimin ne Restaurantin “NEW ADOC GRILL ” me pronar Zen Bajramin, i cili na priti me shum kenaqesi, shembulli i mikpritjes bujare shqiptare, duke pershendet sejcilin. Takimi ishte me relaksues kesaj here pasi xhiro nuk do te behej, per shkak te motit te keq. Mirepo kjo nuki i pengoj anetaret qe te bisedonin dhe shkembenin pervojat gjat ketyre muajve te fundit, si dhe pershtypjet gjat pushimeve te veres, po ashtu edhe per ato te vjeshtes qe ne disa kantone vetem se kan filluar.

 

 

 

Klubi kombëtar shqiptar Shqiponjat përmbyllin takimet e pervjetshme në Lausanne.

Me Datën 25.09.2022 në  Ora 11:00 në adresën  NEW ADOC GRILL  Croix-du-Péage,  1029 Villars-Sainte-Croix, mbahet takimi i fundit i “Shqiponjave” për këtë vit.

Grupi nga Kantonet Laussane dhe Geneve, është ndër grupet më të zellshme për nga pjesammarrja në takime. Ky grup edhe pse me distancë më të largët nga grupet e tjera, merr pjes në takime gjithnjë me një numër të konsiderueshëm të anetarëve të vet.

Andaj edhe  meriton qe pjesmarrja e anetareve te “Shqiponjave” te jet sa më e madhe!

Pëlqeni
error
fb-share-icon

S'ka komente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.